BX Fietsen

Omgeving

Het gebied rond Loosdrecht dankt haar bekendheid natuurlijk vooral aan De Loosdrechtse Plassen en haar vele kreken, en aan de rivier De Vecht. Maar er is veel meer te zien dan die meren. Hieronder een kleine selectie van de mooie bezienswaardigheden die deze streek te bieden heeft.

 

Het prachtige plassengebied is natuurlijk de eerste trekpleister voor vele mensen. Op een mooie dag krioelen hier duizenden bootjes door elkaar heen, een feest om te zien! Rondom de plassen zijn tientallen haventjes te vinden, alle met hun unieke sfeer, en vaak met een bijbehorend cafe-terras. Tijdens een fietstocht kunt u dit allemaal beleven; er zijn wegen en paadjes vanwaar u schitterende vergezichten over het water heeft. Om vervolgens weer op zo'n klein haventje te stuiten, waar de watersporters gemoedelijk hun bootjes in orde maken. Een pauze nemen tijdens de rit op een terrasje aan het water is natuurlijk heerlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ten westen van de Loosdrechtse Plassen kronkelt de rivier De Vecht. Langs deze rivier staan echt prachtige landhuizen en schitterende boerderijen. Op de rivier varen talrijke plezierbootjes. Bezoek eens de pittoresque dorpjes Loenen a/d Vecht, of Vreeland en Nederhorst Den Berg. Ook Breukelen is op fietsafstand, met haar gezellige marktplein.

 

 

 

 

Het is de moeite waard om een kijkje te nemen in het centrum van Oud-Loosdrecht. Leuke restaurantjes, winkeltjes, terrassen, hier voelt men de vakantie-sfeer ten voeten uit. Een half uurtje fietsen verderop ligt in Nieuw-Loosdrecht een fantastische bezienswaardigheid, het kasteelmuseum Sypesteyn. Gelegen aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk, halverwege de route naar dorpjes als Muyeveld en Breukelenveen. Het kasteel dateert uit de 16e eeuw en verkeert in een perfecte staat. Het is omgeven door monumentale tuinen en een bezoek hier zult u zeker waarderen. Voor een bescheiden prijs kunt u een uitgebreide rondleiding krijgen, ook door de prachtige tuinen. Tevens een mooie locatie voor een heerlijke lunch!

 

 

 

 

In 's-Graveland, bijna geheel omgeven door water, ligt Huis De Trompenburgh. Het is een belangrijke buitenplaats, waarvan de opzet dateert uit 1654. De opdrachtgever was Joan van Hellemondt die in 1647 hoofdingeland was van 's-Graveland. Admiraal Cornelis Tromp liet het in 1675-1684 opnieuw opbouwen.

Elke eerste zondag van de maand wordt Trompenburgh opengesteld voor het publiek. Onder begeleiding kunt u een bezoek brengen aan dit 17de eeuwse monument. De gids vertelt u over de geschiedenis van het gebouw, zijn voormalige bewonder de legendarische Hollandse zeeheld admiraal Cornelis Tromp, zijn heldendaden en familie.

 

 

 

 

 

 

 

Iets ten zuiden van Breukelen aan de rechterkant van de straatweg richting Maarssen ligt Kasteel Nijenrode. Het kasteel werd in het midden van de 13e eeuw gebouwd door Gerard Splinter van Ruwiel, 3e zoon van Gijsbrecht van Ruwiel. Het werd gebouwd aan de rand van een, door het rooien van bomen, bouwrijp gemaakt stuk land, de nieuwe of 'nije'rode. Het kasteel is vermoedelijk gebouwd op een zandrug van de Vecht. Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor het publiek en doet nu dienst als Universiteit voor Bedrijfskunde, maar van buiten is het al ongelofelijk indrukwekkend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De plassen zijn ook geheel omgeven door schitterende natuur. U kunt per fiets ongestoord genieten van de prachtige flora en fauna die dit gebied rijk is. Vooral rondom de Vuntusplas, waar slechts zeer beperkt motorbootvaart toegestaan is, kunt u genieten van de stilte en de rust. Bij het VVV te Hilversum zijn kaarten van de omgeving te verkrijgen die u precies vertellen waar de mooiste fietspaden te vinden zijn! Uiteraard hebben wij ook een aantal routes in onze winkel klaarliggen.

 

Dagen
Days
Fiets Volwassen
Bike Adult
Fiets kind
Bike Child*
Kinderzitje
Child seat**
1€ 10,00€ 8,00€ 2,50
2€ 18,00€ 16,00€ 5,00
3€ 24,00€ 20,00€ 6,50
4€ 29,00€ 25,00€ 7,50
5€ 33,00€ 29,00€ 8,50
6€ 37,00€ 32,00€ 9,00
7€ 40,00€ 35,00€ 10,00

* fietsmaat/ size: 24 inch
** zitje voor of achter/ front seat or backseat

Huurvoorwaarden

Algemeen:

Voor het huren van onze fietsen vragen wij geen borg, maar wel een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart). De huursom moet bij aanvang van de huurperiode contant voldaan worden.

Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om per factuur de huursom te voldoen (> 5 fietsen).

De gehuurde fietsen moeten uiterlijk om 21.00 uur op de huurdag terug zijn. Op afspraak kan dit wijzigen.

 

Overige voorwaarden:

Artikel 1.

De huurder wordt geacht de gehuurde fiets in goede staat te hebben ontvangen. De verhuurder wordt geacht de fiets in goede staat te hebben afgeleverd.

Artikel 2.

Derhalve is de huurder aansprakelijk voor beschadigingen aan de gehuurde fiets en zal zowel de reparatiekosten als de noodzakelijke vervanging van beschadigde onderdelen vergoeden.

Artikel 3.

De in Artikel 2 bedoelde kosten zullen uiterlijk op de gestelde inleverdatum van de fiets contant worden voldaan aan de verhuurder.

Artikel 4.

Bij inlevering na de overeengekomen inleverdatum zal de verhuurder voor elke dag, dat de fiets later dan overeengekomen wordt teruggebracht, de volle daghuur in rekening brengen, te berekenen vanaf het moment van het sluitingsuur (21.00 uur) op de inleverdatum, vermeerderd met een boete van € 10,00 voor iedere dag dat de fiets te laat wordt teruggebracht.

Artikel 5.

Te allen tijde is de verhuurder gerechtigd zijn vorderingen op de huurder ter zake van de huursom en/of een eventuele schadevergoeding te verhalen.

Artikel 6.

Bij diefstal is de huurder aansprakelijk voor de nieuwwaarde van de fiets, zijnde € 299,00 voor een 28 inch fiets en € 225,00 voor een kinderfiets.

Artikel 7.

De huurder zal als een goed beheerder de door hem gehuurde fiets verzorgen, geheel op eigen risico.

Artikel 8.

De huurder draagt ten volle de wettelijke aansprakelijkheid voor de schade die aan derden wordt toegebracht.

 

Bovenstaande voorwaarden zijn de standaardvoorwaarden betreffende verhuur/huur van fietsen, gedeponeerd d.d. 30 maart 1979 bij de Griffie van de arrondisementsrechtbank te 's Gravenhage door de Nederlandse Christelijk Bond van Rijwiel- en Motorhandelaren, geregistreerd onder nr. 37/1979.


captcha

BX Fietsverhuur Loosdrecht

BX Fietsverhuur is het grootste fietsverhuurbedrijf van Wijdemeren/Loosdrecht. Wij werken zeer nauw samen met jachthaven het Anker.

bxfietsverhuur
Loosdrecht is gelegen tussen Amsterdam en Utrecht, nabij Hilversum. Een prachtig landelijk en vooral waterrijk gebied.

U kunt bij ons terecht voor het huren van fietsen, om zelf eens de schoonheid van de omgeving van de Loosdrechtse Plassen en de Vechtstreek te ontdekken. En dat houdt niet alleen het watergebied met haar betoverende vergezichten in, maar ook de nabijgelegen heide en bossen.
 

 

 


 

En niet te vergeten de wonderschone kastelen, landhuizen, molens en monumentale boerderijen die deze streek rijk is.
Ook zijn de talrijke kleine dorpjes in de omgeving een bezoek meer dan waard!
 
Vanuit de afhaal lokatie (Jachthaven het Anker, Oud Loosdrechtsedijk 117) kunt u verschillende mooie fietsroutes starten.
Voor het huren van fietsen, of voor groepen van meer dan 6 personen is het handig om van te voren te reserveren via  tel nr 035 - 5825000 (Jachthaven Het Anker).

Het bezorgen van fietsen op locatie is ook een mogelijkheid; neem hiervoor contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Minimaal 24 uur van te voren reserveren!
Het weer en de verwachting voor Loosdrecht en omgeving: klik hier!
molen
 


 
 
 
 
 
 
 

Fietsroutes rond Loosdrecht

Hier vind u een aantal prachtige fietsroutes, welke u alle kunt beginnen bij uw afhaal lokatie Jachthaven "Het Anker" te Oud Loosdrecht! De routes zijn gebaseerd op het fietsknooppunten-netwerk, met de bekende borden zoals hiernaast als voorbeeld afgebeeld.

Langs de routes komt u vanzelf leuke terrasjes of restaurantjes tegen om te genieten van een welverdiende pauze!

Klik op de routekaart van uw keuze; u kunt deze printen.

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Fietsroute Loosdrechtse Plassen en De Vecht (31 km)

Fietsroute die om de Loosdrechtse Plassen voert, langs rivier De Vecht en het prachtige natuurgebied nabij Tienhoven.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Fietsroute De 7 dorpjes (35 km)

Route die langs een aantal leuke dorpjes voert: Loenen, Vreeland, Nederhorst Den Berg, Nigtevecht, Ankeveen, 's Graveland en Kortenhoef. Tevens rijdt u langs rivier de Vecht, en door het natuurgebied van de Ankeveense Plassen.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Fietsroute Loosdrechtse Plassen - De Vecht - Westbroek (42 km)

Een prachtige, gevarieerde, maar betrekkelijk lange fietsroute die voert langs de Loosdrechtse Plassen, De Vecht, de Maarsseveense Plassen, het prachtige dorpje Westbroek, de omliggende dorpjes Maartensdijk, Hollandse Rading, en weer terug langs de Loosdrechtse Plassen.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

De Fietsboot route (44 km totaal, waarvan 34 km fietsen en 10 km varen)

Varen en fietsen, echt een leuk dagje uit! Fiets naar de Fietsboot, stap op met fiets en al, maak een prachtige vaartocht over de Vecht, stap uit met je fiets en fiets deze route verder door het prachtige landschap!

Vertrek van de Fietsboot te Nieuwersluis is 11.00 uur. Het is vanuit Jachthaven "Het Anker" in Oud Loosdrecht ongeveer 30 - 35 minuten fietsen.

De Fietsboot vaart vanaf half mei.

Meer informatie en tarieven Fietsboot.